Fred Dotter, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Έργων και Πολιτικών

Για περισσότερα από 15 χρόνια, o Fred Dotter εργάζεται στον τομέα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ενώ από το 2015 έχει αναλάβει το έργο Mobiel 21 που σχετίζεται με ζητήματα πολιτικών διαχείρισης και μετασχηματισμού της κινητικότητας. Από το 2020, διατελεί  Διευθυντής Ευρωπαϊκών Έργων και Πολιτικών.

Επιπλέον αυτών, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα διεθνή ερευνητικά και συνεργατικά έργα (συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως τα Intelligent-Energy Europe, το Πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας της ΕΕ, το Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας, το 6ο και 7ο FPRT και το Horizon 2020).

Επί του παρόντος, Ο Fred συντονίζει το έργο Horizon 2020 CIVITAS ELEVATE. Παράλληλα, συμμετέχει στο έργο CIVITAS Handshake, το οποίο υποστηρίζει την αποτελεσματική αξιοποίηση των ολοκληρωμένων ποδηλατικών λύσεων που αναπτύχθηκαν με επιτυχία από το Άμστερνταμ, την Κοπεγχάγη και το Μόναχο ενώ πρόκειται να εφαρμοστούν και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τέλος, συμμετέχει στο έργο CIVITAS FastTrack, το οποίο βοηθά τις τοπικές αρχές να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής μέσω καινοτόμων λύσεων βιώσιμης κινητικότητας.